Eerste scholen aan de slag met een iPad

Gelezen in de Volkskrant van vrijdag 2 september? Wij denken dat elke school in Nederland het er al over heeft gehad: “wat gaan de tablets betekenen voor het onderwijs?” Inmiddels zijn zo’n vijf scholen voor voortgezet onderwijs de eerste stappen op het iPad-pad aan het zetten. Met Quayn Mobile bouwen we aan applicaties voor toetsing op iPad en iPhone en Android en DRP verzorgt er trainingen bij. Onze Quayn Mobile biedt een totaaloplossing voor formatieve en summatieve toetsen via iPhone en iPad. Op onze gebruikersmiddagen in oktober zullen we deze applicaties werkend kunnen tonen. [ klik hier ]
Door Allard Bijlsma

In het artikel staat het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam centraal. Aan het woord komt ook uitgebreid Joost Mollerus, directeur van De Digitale Klas (onderdeel van VDE). Volgens hem zijn er binnen twee jaar ruim voldoende APP’s voor het onderwijs beschikbaar. DRP werkt met De Digitale Klas bv samen aan de ontwikkeling van toets-, leer- en oefenmogelijkheden via de iPad. Op dit moment zitten onze WTFlash, voor online afname, en onze WTAfname, voor offline afname met stemkastjes, hieraan gekoppeld. Later dit jaar komen we samen met oplossingen voor de iPad. We schreven eerder uitgebreid over de DDK: [ zie hier ].

Binnenkort komen we met een aparte website, waarin wij honderden APP’s voor het onderwijs gaan bespreken. Bij de beste APP’s ontwikkelen wij trainingen en dat dan vooral gerelateerd aan toetsen en examineren. Voorbeeld daarvan is Evernote Peek, waar we eerder al over schreven: [ klik hier ]. In het Volkskrantartikel komen ook de Woordtrainers van Malmberg en de Examenbundel-APP van ThiemeMeulenhoff aan de orde. Deze pakketten nemen wij standaard mee in onze oefen- en toetstrainingen voor de iPad.

De Digitale Klas is deze week voorzien van een update. DDK toont daarmee aan continue door te werken aan het ontwikkelen van het pakket. De weg naar de iPad is een logische volgende stap. Het volgende is verbeterd:

  1. De Digitale Klas start dit schooljaar met een geheel nieuwe opmaak!
  2. Menu’s hebben een duidelijkere structuur gekregen.
  3. Het Menu “Invoegen” is verwijderd; objecten (afbeeldingen, geluidsfragmenten) invoegen kan op de bekende manier met de knoppenbalk links.
  4. Het schrijven met de pen is verbeterd! We hebben tegelijkertijd de bordwisser er uit gehaald.
  5. Wanneer er door de Uitgever extra informatie in een “tab”-presentatie klaar is gezet wordt u direct naar de juiste pagina binnen die “tab”-presentatie geleid.
  6. Zoeken naar afbeeldingen of geluidsfragmenten binnen de editor / player is nu net zo eenvoudig als het zoeken naar presentaties in de portal.

Trainingsaanbod iPad bij De Rode Planeet: [ klik hier ]
Meer over onze oplossing Quayn Mobile: [ klik hier ]
Meer over De Digitale Klas: www.dedigitaleklas.nl

[ toetsen via Quayn Mobile op een iPad | binnenkort mogelijk ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s