Magister 5.3 en Quayn: weer een stap verder

Al ruim een jaar kunnen scholen die én WinToets 4 EXP of de Quyan Portal bezitten én Magister als ELO inzetten, wintoetsen daarin afnemen en uitslagen direct verwerken in het juiste rapport. SchoolMaster (Iddink), de makers van het schooladministratiepakket Magister zijn deze zomer met Magister 5.3 gekomen. Hierin is de langverwachte mogelijkheid opgenomen een aantal standaard instellingen van WinToets in Magister zelf te kunnen aanpassen. Groot voordeel is dat als u eenmaal een toets hebt klaargezet, u in Magister zelf wijzigingen in de werking ervan kunt aanbrengen. Na een proefwerk maakt u zo van een eindtoets een oefentoets (met tips en commentaar aan), een wachtwoord kan per groep worden aangepast, u kunt alsnog ‘bladeren’ aanzetten en veel meer.
Door: Allard Bijlsma

Het nieuwe instellingenvenster komt automatisch in beeld als een SCORM-pakket vanuit WinToets, QuizPlanet of Quayn via de wizard wordt klaargezet voor gebruik. Het is het vierde deelscherm binnen de SCORM-wizard. Dit venster verschijnt dus alleen als in de package gebruik is gemaakt van onze WinToetsXML. De volgende zaken kunt u daarna nog regelen binnen Magister:

 • Gebruik van wachtwoord: beveiliging tegen ongeoorloofde afname.
 • Aantal malen dat de toets gemaakt mag worden.
 • Alle vragen geven of een at random selectie van een op te geven aantal.
 • Puntentotaal wel/niet tonen.
 • Te behalen aantal punten voor de vraag wel/niet tonen.
 • Tip en herkansing toestaan en daarbij aangeven welk percentage van de punten nog gegevens mag worden daarna.
 • Commentaar aan/uitzetten.
 • Wel/niet ook goede antwoord tonen na de vraag.
 • Terugbladeren wel/niet toestaan.
 • Vragen wel/niet husselen.
 • Antwoorden wel/niet husselen.
 • Type uitslag bepalen.
 • Wel/niet toestaan dat uitslag kan worden afgedrukt.
 • Wel/niet toestaan dat score-overzicht opgevraagd kan worden.
Inmiddels voeren we met SchoolMaster gesprekken over verdere koppelingen van WinToetsXML aan Magister. In ieder geval wordt het (onder voorbehoud) op termijn mogelijk open vragen binnen Magister na te kijken en de punten daarvan te verwerken in het eindcijfer. Binnenkort kunt u ook buiten Magister de uitgebreide analyses van alle toetsen opvangen in onze Quayn Portal. Later dit jaar meer over verdere koppelingen. Overigens werken wij ook aan koppelingen aan andere systemen voor cijferverwerking, in Vlaanderen en in Nederland. Met de combi Smartschool (elo) en Skore (cijferverwerking) in Vlaanderen kunnen wij al enkele jaren koppelen. [ klik hier ]
Wilt u een handleiding bij dit hele proces? [ klik hier voor de PDF-versie ]

[ het nieuwe venster met projectinstellingen binnen de SCORM-wizard ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s