Skins voor de nieuwe WTFlash-player in Quayn

Dit najaar verschijnen bij ons een reeks nieuwe toetsproducten: QuizPlanet, Quayn Portal en WinToets 4.1. Deze pakketten hebben gemeenschappelijk dat ze allen werken op basis van dezelfde WinToetsXML én dat ze toetsen afspelen in onze nieuwe WinToetsFlash player 4.1.
Door: Allard Bijlsma

Onze programmeur Paul Swennenhuis heeft het afgelopen jaar deze nieuwe Flashplayer vanaf de basis opnieuw opgebouwd. Het aantal nieuwe mogelijkheden is groot: diverse nieuwe vraagtypes, mogelijkheid player in het Engels te zetten, ondersteuning voor Flash-vraagobjecten binnen de player, embedded tonen van online filmpjes, HTML-ondersteuning in alle tekstvakken, vreemde tekens kunnen getypt worden en heel veel meer. De WinToetsFlash player 4.1 komt dit najaar beschikbaar bij het uitkomen van onze nieuwe producten.

Zeer in het oog springend is de mogelijkheid gebruik te maken van meegeleverde skins of zelf skins te ontwerpen. Onze grafische vormgeefster, Marijke Römer heeft een serie prachtige skins ontworpen. Elke toets die naar Flash of SCORM werd geëxporteerd vanuit WinToets 4.0, had hetzelfde uiterlijk. In WinToets 4.1 EXPERT en SUITE in de Quayn Portal kunt u straks elke toets anders tonen, door simpelweg bij de export een andere skin te kiezen. In combinatie met de al ruim 300 lay-outs is het dan mogelijk elke vraag in vrijwel elk gewenst uiterlijk te tonen. Met name uitgeverijen en grotere bedrijven en scholen zullen gebruik willen maken van een eigen skin. Alle kleuren en de achtergrond en het voorscherm zijn zelf te ontwerpen en vast te leggen in een XML-file. Zo gauw een skin wordt toegevoegd, wordt hij direct getoond in de lijst tijdens de nieuwe exportwizards in WTMaak 4.1 EXPERT en SUITE.

[ volledig embedded tonen van websites, DOC-, XLS- en PDF files is nu mogelijk ]

[ voorbeeld van een skin met een achtergrond met aflopende kleur ]

[ voorbeelden van een heel rustige skin, die niet afleidt van het toetsproces ]

We werken inmiddels ook hard aan een HTML5-versie van onze player, die in eerste instantie zijn weg zal gaan vinden naar de iPad, iPhone en Android-tablets.
>> Meer over Quayn Mobile 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s