Nieuw: Quaynbrowser voor beveiligd browsen

Wil je een summatieve toets of examen afnemen vanaf een pc, dan wil je dat de cursist enkel binnen het toetsscherm kan werken en niet onderwijl het internet op kan.
Door: Allard Bijlsma en Peter Hartman

In ons pakket WinToets hebben we in het verleden een dergelijke beveiliging ingebouwd. De kennis die we hierbij hebben opgedaan, hebben we nu gebruikt om een beveiligde (lockdown)browser te bouwen, waarbinnen Quayn gebruikt kan worden. De beheerder geeft vooraf een URL op en na de start, kan enkel binnen die site een toets of examen worden afgenomen. Via een vooraf te maken blacklist en whitelist, kunnen url’s worden opgegeven die sowieso niet of wel bezocht mogen worden.

De eerste versie van de browser is gratis beschikbaar voor geregistreerde gebruikers van Quayn (met minimaal 1000 gebruikers/per locatie) en van WinToets 4 SUITE. De browser kan ook gebruikt worden om andere sites dan die van Quayn te bezoeken.  Op termijn gaan we de browser koppelen aan WTMonitor, zodat real time gezien kan worden waar binnen de instelling de browser is gestart en wat men bezoekt daarin. Via QuaynMonitor kan de browser op afstand gestart en gestopt worden, zodat een kandidaat dat zelfs niet meer mag doen. Deze aanpassingen zijn ook beschikbaar in WinToets 4.1, die in de loop van dit jaar uitkomt.

De Quaynbrowser werkt op elke Windows pc en binnen Windows netwerken. De browser is niet geschikt voor de MAC en voor tablets. Het heeft weinig zin de browser te gebruiken op laptops, die enkel een internetverbinding hebben. In dat geval is het moeilijk lokaal te monitoren hoe het gebruik realtime is.

>> Meer over de Quaynbrowser

Meer weten over de QuaynBrowser? U kunt ook een mailtje met uw vragen sturen naar info@drp.nl

quaynbrowser_naopstart02_600

[ zicht op het inlogvenster van Quayn binnen de Quaynbrowser ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s