Nieuw: workflowmanagement voor auteursteams

Sinds een aantal maanden bieden we binnen Quayn de mogelijkheid via nieuwe rollen als Auteur, Redacteur en Uitgever te laten bepalen wanneer een bepaald stadium van een item klaar is en wanneer de vraag beschikbaar is voor afname.
Door: Allard Bijlsma

Met name uitgeverijen en examenbureaus gebruiken nu al deze functionaliteit. Tot voor kort kon je binnen Quayn een Cursist zijn, of een Docent of een Beheerder. Nu kun je ook Auteur zijn, Redacteur of  Uitgever. Uiteraard kunnen alle rollen ook gecombineerd aan een persoon worden gekoppeld.

Ieder van hen kan een item afvinken als ‘klaar’. Hierbij hebben we aangesloten bij hoe we dat al tientallen jaren in WinToets doen. Ook kan een Auteur een boodschap (= memo) achterlaten voor de Redacteur en andersom. Tenslotte is het nu ook mogelijk, direct vanuit Quayn, een afdruk te maken van alle items, inclusief antwoorden en de erbij ingevoerde metadata. Dit maakt het mogelijk, buiten Quayn om redactie uit te voeren op de items. Dit kan direct in Word en daar kan bijvoorbeeld een eigen spellingcontrole worden toegepast. Wijzigingen kunnen daarna in Quayn worden ingebracht. Deze functionaliteit is noodzakelijk als via een team gewerkt gaat worden aan itembanken.

Elke (onderwijs)instelling met een licentie op Quayn, kan zelf deze nieuwe functionaliteit aanzetten binnen hun eigen account. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze nieuwe mogelijkheden.

DRP Training bv verzorgt auteursteamtrainingen en heeft daarvoor eigen cursusmateriaal ontwikkeld.

>> Aanbod trainingen bij Quayn

redactieexport_600

[ een selectie van items kan naar een redactiedocument [DOCx] worden weggeschreven ]

redactie_memo_600

[ via memo’s kunnen vragen, wensen en opmerkingen intern aan elkaar toegespeeld worden ]

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s