Nieuw: Quayn itembanken afdrukken naar papier

Quayn heeft nog geen eigen printoptie, voor het afdrukken naar papier. Dat kan sinds kort via ons pakket WinToets 4, vanaf versie 4.0.232.
Door: Allard Bijlsma en Peter Hartman

WinToets heeft een zeer uitgebreide afdrukwizard. Hierin kan onder meer worden geregeld:

  • Wat moet worden afgedrukt.
  • De vormgeving van deze afdruk.
  • Of open en gesloten vragen geclusterd moeten worden afgedrukt.
  • Of punten per vraag zichtbaar moeten worden of niet.
  • Of antwoordmodellen en metadata mee afgedrukt moet worden (voor toetsconstructeurs). N.B. Dit kan sinds kort ook rechtstreeks vanuit Quayn via de optie Itembanken | Redactie-export.
  • Diverse zaken voor de student: start- en slottekst, wel/niet naamvakken mee afdrukken, en veel meer.

Iedere instelling die Quayn én WinToets bezit kan vanaf nu rechtstreeks binnen ons pakket WinToets vanuit Quayn afdrukken. In Quayn klikt u daarvoor op de afdrukknop. Er wordt een package met beeldmateriaal aangemaakt, die wordt naar de pc gestuurd, WTMaak start automatisch, die importeert het project en strart direct de afdrukwizard. Dit alles in een fractie van een paar seconden. Met een simpele klik op OK kan daarna afgedrukt worden naar de eigen tekstverwerker (meestal Word) of de wizard kan worden doorlopen voor de tientallen instellingen. Benodigd is het koppelen van de extensie TSTp aan de file wtmaak40.exe. Dit gebeurt automatisch bij de installatie van WinToets 4.0.232 of hoger. U kunt dit ook zelf handmatig instellen in het Configuratiescherm van Windows, dat via de extensie TSTp wtmaak40.exe moet starten.

Elke instelling met een licentie van minimaal 1000 gebruikers in Quayn, kan gratis gebruik maken van WinToets. Voor alle andere gebruikers geldt een gereduceerd tarief. Meer dan 1200 onderwijsinstellingen hebben al een licentie op WinToets 4 lopen. Wilt u weten of uw instelling WinToets heeft [ klik dan hier ].

Op termijn zullen we gaan zien of een afdrukoptie ook in Quayn op zijn plek is. Voorlopig kunnen gebruikers van deze uitgebreide mogelijkheden al gebruik maken. WinToets draait op elke Windows pc.

quayn_afdrukken_knop

[ afdrukknop onder Itembanken | Selecteren en Arrangeren | in Quayn ]

quayn_afdrukken_via_wintoets_600

[ WinToets is volautomatisch gestart, heeft het project ingelezen en toont het eerste wizardscherm, voor het opgeven van instellingen in WTMaak. Geen instellingen nodig? Klik op Ok en de toets wordt direct omgezet naar drie Word-documenten ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s