Nieuw: WinToetsen direct uploaden naar Quayn

Tot voor kort moest je eerst een export maken in WinToets en de zip die zo ontstond, uploaden naar Quayn. Dat kan vanaf nu direct. De oude uploadmethode blijft wel bestaan, en is vooral handig bij batch-uploads (grote aantallen zip’s).
Door: Allard Bijlsma en Peter Hartman

Door deze nieuwe optie in WTMaak is het nog eenvoudiger om in WinToets te ontwikkelen en daarna online in Quayn op te slaan. Sinds WinToets versie 4.0.232 van deze maand, is hiervoor een online opslagoptie aanwezig in de versie EXPERT en SUITE. Na het kiezen van deze optie wordt eerst een package aangemaakt. Deze package wijkt af van de bekende Flash- en SCORM-packakages, doordat alleen de toets en de bronnen mee gaan. Daarna kan ingelogd worden in Quayn en aangegeven worden in welke map dit project moet komen. Die wordt daarna direct geupload en uitgepakt in die map. Voorlopig hebben we dit geschikt gemaakt voor het uploaden van projecten en nog niet voor itembanken. Uiteraard kunt u ook nog steeds eerst een reeks Quayn-packages aanmaken en die in één keer uploaden. Wilt u heel veel uploaden, dan gaat dit laatste sneller. Voordeel van de nieuwe export is dan nog steeds, dat de packages nu fors kleiner zijn en dus sneller te uploaden.

Quayn is de cloudopvolger van WinToets, maar in onze optiek zeker niet in alle gevallen de vervanger. Veel zaken rond ict gaan offline nu eenmaal veel sneller dan online. De komende jaren zullen we WinToets daarom naadloos gaan aansluiten op alle mogelijkheden van Quayn. Zo gaan we de mogelijkheden toetsen te genereren verder uitbreiden, hebben we recentelijk de batchverwerkingsmogelijkheden in WTAdmin uitgebreid, is er nu de scure ‘QuaynBrowser’ en QuaynMonitor, kennen we een nieuwe batchcontrole-optie en al veel meer waar beide pakketten nu al in bèta van profiteren. Eén en ander zal uitgebreid zichtbaar zijn in de komende WinToets 4.1, dit najaar. Daarin komt ook het nieuwe WTConverter voor het omzetten van toetsen vanuit Excel-sjablonen naar Quayn-packages, QTI-NL-packages en veel meer uitvoertypen.

WinToets 4.0 SUITE (de meest uitgebreide versie) is gratis vanaf een licentie van 1000 Quayn-gebruikers per locatie. Bij lagere aantallen geldt een gereduceerd licentiebedrag voor WinToets. Eén en ander is ook afhankelijk van of nu de versie PRO, EXPERT of SUITE heeft.

>> Overzicht van instellingen met WinToets 4
>> Formulier om een vraag bij ons hierover te stellen

quaynupload_600

[ optie in WTMaak om op te gaan slaap in de juiste itembank in Quayn ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s