Update 1.4.2 van Quayn nu in de lucht

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan het uitbreiden van de mogelijkheden van Quayn. Dit heeft geresulteerd in een update, met een reeks aan nieuwe mogelijkheden. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste aanpassingen.
Door: Allard Bijlsma | Paul Swennenhuis en Miriam van der Velde

Onderstaande aanpassingen zijn per direct beschikbaar voor alle gebruikers van Quayn, zowel betaalde gebruikers, als instellingen die aan het testen zijn.

Wiskunde

 • We hebben de aangekondigde MathML-editor nu operationeel. Dit betekent dat elke gewenste formule, hoe eenvoudig of ingewikkeld ook, ingevoerd en gepresenteerd kan worden.
  Voor het invoeren en afnemen van breukenvragen wordt een compleet nieuw vraagtype ontwikkeld. Die komt beschikbaar in een komende update.
 • Bij elke vraag kan nu een calculator wel/niet getoond worden.

Standaarddeviatie

[voorbeeldvraag met rekenmachine (knopje links boven), tekst en tabel in Grote Bronvak en toepassing van formules]

Itemtype gerelateerd

 • Ondersteuning voor alle typen hotspotvragen, zoals bekend uit ons programma WinToets. Nu ook online aan te maken vanuit de editor.
 • Tekst kan nu ingevoerd worden als Grote Bron, inclusief de mogelijkheid om afbeeldingen op te nemen bij de tekst.
 • Gatentekst/Woordvraag: mogelijkheid om te discrimineren op hoofdletters.
 • Metadata: uitbreiding van het aantal niveaus tot 10, meerdere input nu mogelijk per veld én het is nu duidelijker wat verplichte metadata is.
 • Makkelijker itemtypes selecteren door een verbeterd menu. De itemtypes zijn ingedeeld op hoofdtype, waarna eerst uitgeklapt wordt naar subtype en daarna naar de subsubtype Grote en Kleine Bron. Dit alles geheel naar analogie van ons programma WinToets.
 • Uitgebreidere itempreview, nu ook direct vanuit de editor.
 • Ondersteuning van embedded bronnen in (Grote) bronvakken. Webbronnen kunnen als iFrame worden ingevoerd. Binnenkort zullen we  de werking hiervan verder verduidelijken. Wie handig is met embedded code, kan direct aan de slag. Plak deze code in de T-view van het Grote Bron-venster.

quayn_grotebron[ voorbeeld van een embedded TouTube-filmpje binnen het vak ‘Grote Bron’]

Diversen

 • Mogelijkheid van het kunnen opgeven van een tijdslimiet.
 • Ondersteuning voor sneltoetscombinaties als [Tab] en [Shift]+[Tab] om van vak te wisselen.
 • Skin mogelijk per project.

Toekomst
Inmiddels zijn we al weer bezig met een volgende versie. Hierin verwachten we onder meer een vijftal nieuwe vraagtypes (tekst aanwijzen, vergelijken, slider, e.d.). Doordat het gebruik van Quayn snel toeneemt, komen er ook steeds meer verzoeken binnen voor nieuwe functies. Waar nodig nemen we die wensen op in onze meerjarenplanning. Ook proberen we steeds meer functionaliteit van WinToets in Quayn onder te brengen. Het ligt in de planning op korte termijn de Flashplayer geheel naar HTML5 te hebben omgezet. In elke account kan nu al gekozen worden tussen de twee. In de planning staan ook koppelingen met onder meer Moodle en de ELO van Magister. Eerst komen we nog met een update van de iPad App van Quayn Mobile.

De Help is helemaal aangepast op de nieuwe functies. De komende weken zullen we in dit weblog een aantal grotere vernieuwingen uitlichten en verder van beeld voorzien.

Vragen over dit alles kunt u indienen via dit [ formulier ].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s