[verwacht] QuaynSupport | offline ondersteuning bij Quayn

We hebben al een tijdje een secure QuaynBrowser en de daarbij behorende QuaynMonitor voor offlinegebruik uit, maar we komen met nog meer mogelijkheden van offline-ondersteuning. Offline kunnen veel zaken sneller en meer betrouwbaar uitgevoerd worden, dan online. In dit artikel al vast een eerste lijst van applicaties die we aan het bouwen zijn.
Door: Allard Bijlsma

Binnenkort komen we in ieder geval met de volgende onderdelen:

  • QuaynBrowser | secure browser voor het beveiligd online toetsen, vanuit een netwerkomgeving. Inmiddels al los verkrijgbaar.
  • QuaynMonitor | cockpit voor het aansturen en monitoren van de afnames van toetsen vanuit de QuaynBrowser, vanuit een netwerkomgeving. Inmiddels al los verkrijgbaar.
  • WTConverter | speciaal voor gebruikers die geen WinToets hebben of daar geen ervaring mee hebben, hebben we een onderdeel ontwikkeld dat reeksen wintoetsen in één keer kan omzetten naar Quayn. Tevens is het hiermee mogelijk batchgewijs projectinstellingen aan te brengen of ‘zoek-en-vervang’-acties uit te voeren, alvorens toetsen naar Quayn over te brengen. Ook kunnen hiermee in Excel gemaakte toetsen en commentaar- en metadatalijsten naar het juiste XML-formaat voor Quayn worden omgezet. WTConverter gaat ook deel uitmaken van de komende WinToets 4.1.
  • WTPrint | afdrukken van toetsen vanuit Quayn is al mogelijk via WinToets. WTPrint is het onderdeel uit WTMaak dat het afdrukken regelt. We hebben deze functie uit WTMaak losgeweekt, zodat gebruikers zonder WinToets, niet meer met de rest van het pakket worden geconfronteerd. Via een wizard kunnen tientallen instellingen worden opgegeven, zoals regelafstand, kop- en voettekst, punten tonen, open en gesloten vragen splitsen en meer. WTPrint gaat ook deel uitmaken van de komende WinToets 4.1.
  • WTLijst | huidig onderdeel uit onze EduBouwdoos. Hiermee zijn uitgebreide woordenlijsten en woordenboeken te ontwikkelen. Deze woordenboeken kunnen al aan wintoetsen worden gekoppeld, waarbij automatisch elk begrip uit een toets, dat ook voorkomt in het woordenboek, een hyperlink wordt. Hieraan kan van alles gekoppeld worden: uitleg, vertaling, synoniem, tegenovergestelde, afbeelding, hyperlink en meer. Deze mogelijkheden gaan we op termijn ook in Quayn inbouwen. Een dergelijke constructie is ideaal voor het aanbieden van formatieve toetsen, gekoppeld aan leermethodes. WTLijst gaat ook deel uitmaken van de komende WinToets 4.1 SUITE.

Is het daarmee klaar? Nee, zeker niet. We zijn ook aan het experimenteren met mogelijkheden online toetsen offline af te nemen, zodat tijdens het toetsproces er geen internetverbinding nodig is. Mochten huidige klanten problemen hebben met afnames via Quayn, dan betreft het bijna altijd zaken als internetverbinding, -snelheid en de afhankelijkheid van de browser binnen de eigen instelling. Summatief toetsen is eigenlijk niet mogelijk, als je afhankelijk bent van dergelijke factoren. Daar hebben wij vanuit Quayn weinig tot geen invloed op.

Dit gehele pakket wordt ontwikkeld door en is medio 2014 verkrijgbaar bij De Rode Planeet bv te Zuidhorn.

schil_1332014

[ schilprogramma van waaruit alle onderdelen zijn op te starten.

voorbeeld_player02_600

[ bèta-kijk op de automatische begrippenkoppeling in een toets ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s