Learning Analytics met behulp van Quayn

Learning analytics is het verzamelen, meten, analyseren en weergeven van data gegenereerd door leerlingen en hun leeromgeving, met als doel het leerproces beter te begrijpen en te optimaliseren. Analyses van deze data kunnen bijvoorbeeld inzichten verschaffen in sterke en zwakke kanten van individuele leerlingen of groepen leerlingen, in het studiegedrag van leerlingen of in de kwaliteit van het gebruikte lesmateriaal.
Door: Jori Mur

Vorige maand is er een brochure verschenen bij Kennisnet: Learning Analytics – op weg naar meer gedifferentieerd en gepersonaliseerd onderwijs, geschreven door Erik Woning, waar heel duidelijk wordt uitgelegd wat Learning Analytics zijn en welke rol het zou kunnen spelen in het onderwijs.

>> Naar het volledige artikel in ons weblog ‘derodeplaneet.wordpress.com’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s