Nieuwe Quayn-toetsen bij de Uitgeversgroep uit Den Bosch

De Uitgeversgroep te Den Bosch geeft toetsen uit, die direct met de klant via Quayn gedeeld worden. Inmiddels zijn voor een reeks van vakken deze toetsen te koop. Recentelijk kwamen weer nieuwe toetsen bij nieuwe vakken beschikbaar. 1 juni gaat hun nieuwe website live. 12 juni is hun Digitale Onderwijsdag te Tilburg.
Door: Allard Bijlsma

De Uitgeversgroep geeft leermiddelen uit voor het vmbo en mbo. Voor het schooljaar 2014/2015 staan inmiddels diverse itembanken (databases) klaar, met in totaal al meer dan 5.000 digitale toetsvragen. Voor het vmbo zijn onder meer beschikbaar:

 • itembanken VMBO Intersectoraal met 300 items.
 • itembank VMBO Consumptief met bijna 400 items.
 • itembank VMBO SDV met ruim 250 items!

Ook voor het mbo zijn diverse itembanken voor gebruik in Quayn beschikbaar:

 • itembank Leisure & Hospitality Host met in totaal meer dan 250 items.
 • itembank Reizen met meer dan 300 items.
 • itembank Rekenen met meer dan 900 items.
  Deze itembank bevat o.a. meerkeuze vragen en open vragen voor de niveaus 1F, 2F en 3F. Alle toetsvragen zijn voorzien van kenmerken (metadata), zodat er snel en gemakkelijk een toets samengesteld kan worden, gefilterd op bijvoorbeeld vaardigheid, niveau of boek. De volgende vaardigheden komen voor in de itembanken: Getallen, Meten/meetkunden, Verbanden,Verhoudingen.
 • itembank Nederlands met 300 items.
  Deze itembank bevat o.a. meerkeuze vragen, luisteropdrachten en open vragen. De volgende vaardigheden komen voor in de itembanken: Gesprekken voeren, Lezen, Luisteren, Schrijven, Spreken, Taalverzorging (2F)

Zelf een toets voor VMBO Intersectoraal, VMBO Consumptief of VMBO SDV of een ander onderwerp proberen in Quayn? Wilt u weten hoe een toets voor het VMBO er uit kan zien in Quayn? Klik dan hier. Op deze pagina ziet u een korte beschrijving van het programma, een link naar Quayn en de inloggegevens die u nodig heeft om de toetsen te kunnen bekijken/maken. Deze toetsen zijn een week toegankelijk.

Uiteraard is men bij de Uitgeversgroep bereid om u persoonlijk te laten zien hoe u kunt werken met de itembanken.
Dit kan op de jaarlijkse Digitale OnderwijsDag op donderdag 12 juni a.s. op de Rooi Pannen te Tilburg
of u kunt een afspraak maken met Janke van Mosseveld (073-6130309 of j.vanmosseveld@uitgeversgroep.nl).

quayn_uitgeversgroep
Om met bovenstaande itembanken te kunnen werken, heeft uw instelling Quayn nodig. Quayn is een toetsprogramma voor alle vormen van onderwijs en inmiddels in honderden instellingen in gebruik, waaronder veel scholen in voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. [ klik hier ] voor meer informatie over ons product Quayn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s