Haal meer uit de Quayn Cursistenomgeving

Vanuit de Cursistenomgeving van Quayn zijn allerlei zaken mogelijk, die soms nog weinig gebruikt worden. Ook zijn er aanpassingen in de functionaliteit geweest door updates van deze maand.
Door: Allard Bijlsma

De Cursistenomgeving is de startplek voor cursisten die een toets of examen gaan afnemen. Zij komen hier direct na inloggen binnen. Docenten kunnen hier komen vanuit hun Quayn Portal via de optie Projecten | Ga naar cursistenomgeving. Wie inlogt via een andere portal, zoals Toetspunt of de Quayn App, komt niet binnen via de Cursistenomgeving, maar in een eigen omgeving.

[1] Nieuwe filtermogelijkheden

Op de pagina’s Toetsen, Leerstof en Resultaten is het mogelijk een deel van de content uit te filteren. Zeker na een tijdje, heeft een cursist hier soms honderden oefentoetsen of resultaten staan. Het type toets kan gekozen worden, maar ook het afgenomen vak en zelfs de datum [vandaag, morgen en rest van de week]. Hoe meer keuzes, hoe kleiner de selectie. Zo kunnen snel alle al behaalde resultaten voor een vak in één scherm getoond worden.

quayn_cursist_selectie

[ wat in de pull doen komt, is afhankelijk van de instellingen van de docent ]

[2] Het tonen van Mededelingen

Mededelingen kun je niet in Quayn zelf invoeren, maar wel kan in Quayn aangegeven worden waaruit ze moeten worden uitgelezen. Dat doe je door het plakken van een url. Je hebt hiervoor (bijvoorbeeld) een weblog nodig, waar je de mededelingen invoert en waarna je de url van de feed van dit weblog selecteert en daarna kopieert (via [Ctrl]+[c]) en in Quayn Portal plakt (via [Ctrl]+[v]) bij: Beheer | Instellingen | Overig | URL voor mededelingen feed.

Heeft het schoolroosterpakket een feedadres, dan kan ook die gebruikt worden of willekeurige welke andere feed. Stel je weblogfeed is https://quayncollege.wordpress.com/feed/, dan plak je deze url bij Beheer | Instellingen | Overig, waarna de titels van de laatste weblogartikelen direct zichtbaar worden in de Cursistenportal. Een weblog is gratis en snel aan te maken via WordPress of een andere aanbieder. Per Quayn-account kan slechts één feed uitgelezen worden. De Mededelingen zijn dus voor alle cursisten gelijk.

quayn_feed_mededelingen

[ hier plak je de url van de feed voor de mededelingen ]

quayn_weblog_mededelingen

[ hier staan de mededelingen ingevoerd in een gratis WordPress-account ]

quayn_cursist_mededelingen

 [ in de Cursistenportal worden automatisch de mededelingen uit het weblog getoond ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s