Quayn in 24boost: leren en toetsen in het mbo

Quayn wordt gebruikt op honderden scholen. Quayn wordt ook steeds vaker ingebouwd in leerapplicaties van andere partijen, waaronder uitgeverijen. Zo heeft uitgeverij Edu’Actief te Meppel vorig jaar proefgedraaid met hun toetsen in Quayn in het open leerplatform 24boost van het bedrijf Courseweb te Zwolle. Dit studiejaar [2015/2016] gaan de eerste ROC’s hiermee aan de slag.
Door: Allard Bijlsma

In 24boost vinden docenten en studenten al hun leerstof en opdrachten bij een lesmethode. Docenten kunnen opdrachten inplannen en online beoordelen. Via de [Tab] ‘Toetsen’ kan een student een toets maken, met alle mogelijkheden die Quayn al biedt. Alle vraagtypes en afnamemogelijkheden zijn beschikbaar. Na afloop kan de student terugzien wat er goed en minder goed ging. 24boost wordt ontwikkeld door het bedrijf Courseweb te Zwolle en is in gebruik bij diverse uitgeverijen en andere bedrijven.

Na Pelckmans en Magister is dit een nieuwe grote applicatie die de Quayn-HTML5player volledig heeft geïntegreerd voor het afnemen van toetsen. Dit studiejaar komen meer koppelingen beschikbaar, van applicaties voor praktijkonderwijs tot het hoger onderwijs.

Elke toets, zoals ooit gemaakt in onze programma’s WinToets of Quayn, is zo te gebruiken in een leerplatform. Er zijn inmiddels miljoenen toetsvragen in het Quayn-formaat beschikbaar. Koppelingen komen tot stand op basis van onze zeer uitgebreide API, die de communicatie tussen applicatie x en Quayn verzorgt.

Meer over 24boost: [ klik hier ]
Courseweb, de makers van 24boost: [ klik hier ]
Handleiding 24boost: 24boost
Ook interesse in een koppeling met Quayn: [ klik hier ]

24boost_toetsen

[ kijkje in de interface van 24boost: de knop ‘Toetsen’ leidt naar
de in Quayn klaar staande toetsen ]

24boost_quayn

[ bij de afname start de bekende Quayn-player.
Hier in een de eigen 24boost-stijl weergegeven ]

(c) Afbeeldingen afkomstig uit de handleiding bij 24boost van Courseweb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s