Quayn 1.4.8.56 | tussenupdate

Ook deze week weer een update, waarmee een aantal zaken zijn verbeterd en aangepast. Het betreft een kleine tussen-update, waarvan we er elke paar weken één uitbrengen.
Door: Allard Bijlsma

Afgelopen vrijdagavond 09/10 hebben we om 23.00 uur de volgende verbeteringen vrijgegeven:

Nieuw:

 • Uitgebreidere Application Insights.
 • Dit onderdeel van Microsoft gebruiken wij voor het detecteren van problemen en crashes. Het afgelopen jaar hebben we fors geïnvesteerd in nog verfijndere monitoring, zodat we niet alleen het gebruik veel beter in kaart kunnen brengen, maar ook sneller en nauwkeuriger kunnen zien waar zich problemen voordoen.

Opgeloste problemen:

 • Onzichtbare mappen onder gedeelde mappen.
  Dit veel gemelde probleem is met deze update opgelost.
 • Niet werkende gatentekst- en combobox-vraagtype.
  Doordat we deze zomer de mogelijkheden met de vraagtypes gatentekst en combobox hebben uitgebreid, hebben we ongewild ook enkele nieuwe problemen hiermee veroorzaakt. Die zijn nu allemaal opgelost.
 • Problemen met de koppeling met Magister.
  Die lagen op het vlak van de synchronisatie van docenten en de SSO-koppeling (= direct vanuit Magister ELO inloggen in Quayn).

Er zijn nog enkele kleinere problemen over, ontstaan door de grote update naar versie 1.4.8. Die hopen we komende week aan te pakken en op te lossen. De afgelopen weken hebben we ons gefocust op problemen waarvan de meeste gebruikers aangaven last te hebben.

Iedereen die met Quayn werkt, beschikt automatisch over elke update. Welke versie u heeft, ziet u onderaan het scherm, na het inloggen in uw Quayn-account. Via de link ‘update-geschiedenis’, op het Home-scherm van Quayn, kunt u altijd zien wat in welke update is verbeterd.

We raden iedereen aan de cash (= lokale geheugen) van de browser te legen, na elke update die we uitbrengen. Het kan anders soms zijn dat sommige vernieuwingen nog niet direct werken. Hoe dat gaat, is afhankelijk van uw type browser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s