Update Quayn 1.4.8.81 | vr 12/02

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan diverse specifieke updates rond de koppelingen die we met derden hebben gebouwd. Daar zijn grote stappen in gezet. Deze week een update met aanpassingen die voor alle gebruikers relevant zijn.
Door: Allard Bijlsma

In deze update onder meer:

  • Snelheidsverbetering aangebracht voor het tabblad Analyse | Nakijken.
  • Probleem opgelost rond het herstellen van antwoorden bij het herstarten van een toets in de webplayer.
  • Extra melding als een leerling te snel uit het browservenster wil stappen. Dit kan door het (te snel) toepassen van verkeerde toetsen of toetscombinaties. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de [Backspace]-toetsen in invulvakken. Zeker bij een Essayvraag, waarbij soms een uur aan één vraag wordt gewerkt, zou anders direct het gemaakte werk weg zijn. Nu komt er een melding en kan de cursist terugkeren naar de vraag en daarmee verder gaan.
  • Diverse heel specifiek voor oudere Internet Explorerversies geldende issues zijn, samen met enkele instellingen, bekeken en van een oplossing voorzien.

Missende resultaten
In een eerdere update hebben we een voorziening aangebracht, die in de praktijk blijkt te leiden tot veel minder ‘missende resultaten’. Na het bezoeken van enkele scholen met dit probleem, is duidelijk geworden dat veel leerlingen na afloop van hun toets vaak direct de browser afsluiten of hun laptop of iPad uit doen. Als veel leerlingen tegelijk een toets afsluiten, dan kan er ergens in de internetketen een wachtrij ontstaan. Het kan dan gebeuren dat een uitslag nog niet de school uit is, op het moment dat de cursist het device afsluit. We hebben nu een melding ingebouwd, vergelijkbaar met die in WinToets, die actief meldt wanneer de uitslag is opgeslagen. Leerlingen wachten nu netjes tot de melding komt en sluiten dan hun device pas af.

update_melding_afsluiten

[ deze melding komt nu standaard na elke afname ]

De komende maanden gaan we nog meer instellingen bezoeken, die vaak heel specifieke problemen hebben, die we elders niet of zelden zien. Voor elke situatie gaan we kijken of hier een oplossing of ‘workaround’ voor te verzinnen is. Helaas heeft elke (versie van elke) browser zijn eigenaardigheden en niet altijd is voor elke combinatie van device en browser een oplossing beschikbaar. Soms moeten we wachten op het herstellen van bugs in die applicaties.

Zo hebben we voor een MBO-instelling afgelopen maand de QuaynBrowser uitgebreid met een optie die update-meldingen van het systeem op de achtergrond houdt. Normaliter is dat een instelling in het instellingsnetwerk, maar mocht dat niet binnen het netwerk geregeld zijn, dan zorgt de QuaynBrowser daar nu voor en kan de cursist ongestoord een toets afmaken. Hiervoor is een nieuwe versie beschikbaar.

Aankondiging: afgelopen week is ons cursusboek bij WinToets verschenen en in april verschijnt het lang verwachte Cursusboek Quayn. Het boek behandelt alle aspecten van het bouwen van itembanken en het arrangeren, inplannen, afnemen en analyseren. Ook komen de koppelingen met WinToets en QuaynSupport aan bod. U kunt dit boek nu al reserveren. Het zal ongeveer 220 pagina’s gaan beslaan en met een steunkleur worden gedrukt.

>> Meer over Quayn
>> Meer over het Cursusboek Quayn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s