Quayn beheerder, bent u klaar voor het nieuwe schooljaar?

De eindexamens zijn al weer voorbij. De eindexamenleerlingen zijn daarmee van school. De andere klassen hebben aan het eind van het jaar nog toetsweken, maar daarna gaat er weinig meer getoetst worden. Dit is het moment om Quayn klaar te maken voor het nieuwe leerjaar.
Door: Marijke Römer

Quayn klaarmaken voor het nieuwe leerjaar
Na de laatste toetsweek gaat er nog weinig getoetst worden in Quayn. Voor de beheerders het uitgelezen moment om de cursisten die van school af gaan te archiveren en de andere cursisten over te zetten naar een nieuw leerjaar.

Leerlingen archiveren
Om leerlingen te archiveren kunt u het beste een nieuwe beheerder aanmaken en hiermee de cursisten verplaatsten naar het archief. Op dit moment wordt er namelijk per gearchiveerde gebruiker een map aangemaakt bij Mijn projecten en Mijn itembanken. Door vanuit een extra account te archiveren en deze daarna te verwijderen, hoeft u niet de aangemaakte mappen weer te verwijderen in uw eigen account.
[ Zie deze handleiding ] om een tijdelijk beheeraccount aan te maken en cursisten te archiveren.

Leerlingen overzetten naar een nieuw leerjaar
Wanneer cursisten naar een nieuw leerjaar overgaan, komen ze in een andere klas terecht en krijgen ze van andere docenten les. Om dit in Quayn te regelen verwijdert u de cursisten uit een groep en importeert ze vanuit een Excel-sheet met een nieuwe groepsnaam.
[ Zie deze handleiding ] om cursisten over te zetten naar een nieuw leerjaar.

beheer_archiveren

 

 

Een gedachte over “Quayn beheerder, bent u klaar voor het nieuwe schooljaar?

  1. De cursus ‘Werken met Quayn’ is zeer de moeite waard wanneer je een begin wilt maken met Quayn. De cursusleider (in mijn geval was dat Jolien Vennink) is zelf in deeltijd werkzaam in het middelbaar onderwijs. Hierdoor sluit de cursus direct aan bij onze school. Na een presentatie van het product ga je aan de slag met. na afloop heb je dus een overhoring of toets klaar. De cursusleider treedt dan op als begeleider en vraagbaak. Overigens heb ik deze service niet echt nodig gehad na de presentatie.
    In de tijd daarna gebruik je echt nog weel eens het bijgeleverde boek. Door de cursus is dit boek eenvoudig te gebruiken.
    Mijn eerste overhoring staat reeds klaar om afgenomen te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s