Log gemakkelijk in op Quayn met behulp van Entree

Entree is een dienst van de stichting Kennisnet, die het mogelijk maakt via een eenmalige inlog in een applicatie, daar vanuit zonder opnieuw te hoeven inloggen, een andere applicatie te kunnen binnen gaan. Quayn voldoet aan deze afspraak. In dit artikel tonen we u wat er mogelijk is.
Door: Nick Hollegien

Wanneer een school (voor voortgezet onderwijs of mbo) aangesloten is bij de Kennisnet Federatie, hebben zij de mogelijkheid gebruik te maken van een zogenaamde Entree koppeling. U heeft vervolgens geen aparte inlog meer nodig om in te loggen in Quayn.

“Snel en eenvoudig digitale leermiddelen en educatieve diensten in de klas gebruiken: dat kan met Entree Federatie. Entree Federatie geeft scholen en leraren in het po, vo en mbo directe toegang tot veel interessant online lesmateriaal. Entree Federatie is een toegangsdienst van Kennisnet, ontwikkeld voor scholen en aanbieders van educatief lesmateriaal.”

“Met Entree Federatie geven scholen hun leraren en leerlingen snel en gemakkelijk toegang tot een groot aanbod aan digitale leermaterialen en educatieve diensten voor in de klas. Het gebruik van Entree Federatie is gratis. Ook de privacy van leerlingen is goed geregeld. Via Entree Federatie heb je toegang tot een groot aanbod van digitale lesmethodes en educatieve content van bijna 100 aanbieders.” (bron: https://www.kennisnet.nl/entree-federatie/)

Wanneer u gebruik maakt van ons Online toetsprogramma Quayn, is het mogelijk om uw Entree account te gebruiken om eenvoudig in Quayn in te loggen.

De Entree koppeling is in gebruik te nemen in drie eenvoudige stappen.

Stap 1: U kunt bij ons aangeven dat u gebruik wilt maken van de Entree koppeling. Wij richten uw Quayn omgeving vervolgens in om deze gereed te maken voor de Entree koppeling.

Stap 2: Daarnaast hoeft u alleen het formulier “ARP Verzoek uitbreiding attributen” in te vullen om de Entree koppeling in werking te kunnen brengen (klik hier om het algemene formulier te downloaden).

Stap 3: In overleg met u activeren we vervolgens de Entree koppeling en komt u met behulp van uw Entree account direct in Quayn, zonder opnieuw in Quayn in te hoeven loggen.

U kunt bij ons de Entree koppeling aanvragen door een mail te sturen naar helpdesk@drp.nl. Het ARP Verzoek uitbreiding attributen formulier krijgt u vervolgens van ons toegestuurd, welke u moet invullen en bij Kennisnet moet indienen.

entree_inlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s