YouTube-filmpje invoegen in Quayn

Beeldmateriaal kan goed ingezet worden als verrijkingsmateriaal bij een les. Zo ziet u ook steeds vaker de inzet van YouTube als inleiding, afsluiting of als onderdeel van de kern van de les. In Quayn kan een YouTube film ook gebruikt worden. Hier leest u hoe u dit kunt doen.
Door: Jolien Vennink

Grote of kleine bron
Wanneer er een vraagtype gemaakt wordt met als bron een YouTube film; dan adviseren wij gebruik te maken van een grote bron. Een grote bron kan op twee manieren gebruikt worden. Door de bron-knop te gebruiken of als tekstvak (T). Als een YouTube film in de bron getoond moet worden; gebruik dan het bronvak als tekstvak. Het is ook mogelijk om een YouTube film toe te voegen in het vraagvak (stamvak).

Embedded
Een film kan embedded toegevoegd worden. Embedded wil zeggen dat bepaalde code in Quayn geplakt wordt zodat de film binnen Quayn afgespeeld wordt. Deze code is op YouTube te vinden onder de film; onder het kopje Insluiten.

insluiten_youtube               [ Embedded code ziet bij het onderdeel Insluiten van YouTube ] 

embedded bron
[ een YouTube filmpje als grote bron ]

Handleiding
Hoe het toevoegen van embedded code werkt, leggen we stap-voor-stap uit in een korte handleiding die te vinden is op onze Quayn website.
Ga naar [ de handleiding ] over het toevoegen van een YouTube film.

Hoe u embedded code kunt toevoegen staat ook beschreven in het Quayn cursusboek, op pagina 73. U kunt het boek [ hier ] bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s