Quayn update | versie 1.4.9.0

Quayn is deze week van een uitgebreide update voorzien. Veel vernieuwingen betreffen specifieke koppelingen met partners waar we later op terug komen, maar voor alle gebruikers zijn nu al enkele veel gevraagde opties beschikbaar gekomen. In dit weblog kort aandacht voor de belangrijkste.
Door: Allard Bijlsma & Nick Hollegien

Deze maanden komen we met een reeks van updates, waarbij steeds nieuwe functionaliteit aan Quayn zal zijn toegevoegd. U blijft op de hoogte via onze social media, weblog en de online nieuwsbrief.

Deze week zijn beschikbaar gekomen:

 • Mogelijkheid een planning een naam te geven.
  Op basis van deze naam kan een planning worden opgezocht binnen Analyse. Deze naam gaat ook een rol spelen in de koppeling met Magister, zodat docenten op basis van de naam van de Magister-opdracht, een Quayn-afname bij Analyse kunnen opvragen. Hiervoor moet aan de Magister-kant ook nog een update worden uitgerold.
 • Mogelijkheid voortijdig een toets af te breken.
  Dit is een grote wens van veel gebruikers. Jaren terug hebben we in Quayn zo’n optie gehad, maar omdat de werking toen niet naar wens was hebben we die verwijderd. Standaard zal nu bij elke afname onderaan de Quayn Player een knop ‘Inleveren’ zichtbaar zijn. Klikt een gebruiker hierop en hij/zij gaat door na de melding, dan zal de toets worden ingeleverd en wordt het cijfer tot daar waar gewerkt is, worden berekend. Deze toets kan later niet meer herstart worden.
 • Uitgebreide nieuwe auteurs-mogelijkheden.
  Het is vanaf nu mogelijk voor ontwikkelteams een eigen flexibel samen te stellen metadataXML te koppelen, waarna de auteur enkel de gewenste velden ziet, in een eigen naam en met een eigen nesting. Ook kan een verwachte werktijd worden opgegeven, zodat we binnenkort de te verwachten werktijd van een arrangement kunnen gaan tonen. Binnenkort gaan we hier verder op in. In juni en juli verschijnen nog enkele updates, speciaal voor professionele auteursteams. Hierbij zullen de mogelijkheden vanuit Itembanken flink worden uitgebreid voor auteurs.

Bugs die gefikst zijn:

 • Matching-vragen kunnen heropend in de Quayn Editor worden wanneer de rechter kolom minder tekst bevatte dan de linker kolom. De webplayer kan dit echter niet tonen. Deze ondersteunt alleen evenveel tekst in beide kolommen.
 • Antwoordmodel is niet meer verplicht in de Open | Open itemtypes. Hierdoor werd voor de update de xml ongeldig verklaard, waardoor de resultaten niet ingeleverd konden worden. Dat werkt nu wel goed.
 • Het probleem dat bij de matching vraag de bronnen niet correct werden opgeslagen, is opgelost.

update_062016
[ na een klik op Inleveren en het bevestigen met OK, wordt een toets definitief afgesloten ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s