Handleiding: Project aanpassen

Het idee achter de itembanken- en projectenstructuur is dat een itembank aangepast kan worden en een project een kant-en-klaar pakket is. Echter, soms wilt u een gekregen project toch aanpassen. Er is een omweg om een project aan te passen, door die te importeren als itembank.
Door: Marijke Römer

Itembank en Project
Binnen Quayn werk je van links naar rechts: in het Maak gedeelte worden items aangemaakt en bewerkt, waar ze vervolgens in een itembank terechtkomen. Vanuit een itembank maakt u een project. Een project is een kant-en-klaar pakket van vragen. Zo kunnen kant en klare projecten makkelijk gedeeld en gebruikt worden.

Toetsen van uitgevers
Uitgevers bieden hun materiaal vaak aan als project. Die is gemakkelijk in te zetten; de uitgever heeft immers al nagedacht over de opbouw en inhoud van de toets. Zo passen de vragen precies bij het te bevragen deel uit het leerboek.

Project aanpassen
Als u zonder de itembank te hebben, toch de vragen uit een project wilt aanpassen, kan dat via een omweg. U slaat het project op als SCORM pakket en importeert deze weer als itembank. Hier kunt u de items aanpassen. Daarna maakt u er weer een nieuw project van.
Zie [deze handleiding] hoe u van een project een SCORM-pakket kunt maken (zie pagina 4) en hoe u dit SCORM-pakket kunt importeren als itembank (zie pagina 1).

Let op: binnen Quayn komt binnenkort een mogelijkheid beschikbaar voor uitgeverijen, waarmee ze exporteren, kopiëren en afdrukken kunnen blokkeren. In sommige gevallen zal daarna bovenstaande mogelijkheid niet meer aanwezig zijn.

importerenexporteren.PNG
[ een pagina uit de ‘handleiding importeren en exporteren’ ]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s