Nieuw: voorlezen met ReadSpeaker via de Quayn HTML5-Player

In het verleden hadden we al de mogelijkheid ReadSpeaker te gebruiken in onze oudere Flash-player in Quayn, maar nu is het ook mogelijk dit in de huidige HTML5-webplayer te doen. Elke toets kan hiermee worden voorgelezen. U hebt een aanvullend abonnement nodig op ReadSpeaker, maar mag het eerst een paar maanden gratis uitproberen.
Door: Allard Bijlsma

Scholen die ReadSpeaker willen uitproberen kunnen bij ons ReadSpeaker laten aanzetten in hun Quayn-account en het gratis uitproberen t/m 31 december 2016. We hebben hierover afspraken gemaakt met het bedrijf ReadSpeaker te Bosch en Duin.

Voorwaarden hiervoor:

  • U hebt een Quayn-licentie bij ons lopen
  • U werkt niet via de Magister-koppeling, want dan is RS moeilijk te gebruiken
  • U heeft de HTML5-player aan staan en niet de Flash-player
  • We willen na afloop graag horen waar het bij is gebruikt, hoe het is bevallen en of er nog aanvullende wensen zijn.

Op dit moment kunt u in een project het voorlezen alleen aanzetten en starten. We gaan voor 1 januari 2017 ook inbouwen dat je stemmen en talen kunt kiezen en dat je een taalswitch kunt aanzetten. Zo’n switch maakt het mogelijk binnen taal 1 een aangewezen stuk tekst in een andere taal te laten voorlezen. Dit aanwijzen kan straks in de Quayn Editor. Ook gaan we ReadSpeaker inbouwen in WTAfname binnen WinToets 5 SUITE, voor offline afname, met toch online voorleesondersteuning.

Wilt u meer weten hierover of ReadSpeaker laten aanzetten? Stuur dan een e-mail naar info@drp.nl met uw huidige accountgegevens en met de mededeling een pilot te willen draaien met ReadSpeaker. Geef daarbij dan even aan waar u het mee wilt gaan testen en met hoeveel cursisten en wij zetten de optie voor u aan. Zolang wij die optie niet hebben geactiveerd, werkt het niet binnen uw account, ook ziet u hem al wel standaard binnen Quayn

Kosten voor het gebruik van ReadSpeaker bedragen na 1 januari 2017: Euro 0,50 extra per Quayn-gebruiker. We gaan ReadSpeaker ook standaard meenemen in uitgebreidere licentievormen, waar we per 1 januari mee gaan komen.

readspeaker01
[ vinkje bij project plaatsen is genoeg om het voorlezen te starten ]

readspeaker02
[ nu nog 1 stem en 1 taal, maar straks is er wat te kiezen ]

readspeaker03
[ tijdens de afname wordt gehightlight wat wordt voorgelezen ]

>> Meer over ReadSpeaker

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s