Ontwikkeling van de nieuwe vmbo-examens in Quayn

De Rode Planeet is recentelijk een samenwerking gestart met de stichting Platforms VMBO. Vele tientallen auteurs zijn dit jaar in Quayn aan de slag gegaan om nieuwe examens te ontwikkelen, voor de circa 175 vakken van het vernieuwde vmbo.
Door: Allard Bijlsma

Binnen de samenwerking leveren wij het programma Quayn, maar hebben we ook enkele nieuwe mogelijkheden voor auteurs ingebouwd. Zo kan nu elke toetsvraag op meerdere velden binnen het Onderwijs Begrippen Kader (OBK) tegelijk gemetadateerd worden. Ook is het nu mogelijk een eigen, flexibel in te richten, metadatastructuur op te zetten en te gebruiken. DRP levert verder trainingen en cursusboeken en zal de auteurs begeleiden bij hun werk binnen Quayn.

De stichting leest via onze api alle ontwikkelde examens uit en maakt daar voor de scholen straks ook een papieren variant van, vanaf najaar 2017 te gebruiken bij de afnames nieuwe stijl. Scholen kunnen voor een deel nog zelf bepalen wanneer ze met de examens-nieuw-stijl starten. Voor de vernieuwing is enkele jaren uitgetrokken.

Scholen kunnen straks ook inloggen in het platform, examens op maat samenstellen en die laten toevoegen aan hun eigen Quayn-account. De examens kunnen daarna zelf worden ingepland en afgenomen worden vanuit de eigen Quayn-omgeving. Alle cijfers en analyses komen alleen in de schoolomgeving binnen. Scholen die werken met de koppeling magister-Quayn, kunnen deze examens vanuit Magister inplannen en afnemen. Bedoeling is dat alle examens vanaf najaar 2017 beschikbaar zullen zijn voor alle vakken binnen Economie, Zorg en Techniek.
Wij raden scholen aan docenten tijdig een training Quayn te geven, ruim voordat ze daadwerkelijk de examens gaan afnemen. Zie hiervoor ons [ trainingsaanbod ].

>> Naar website Stichting Platforms vmbo [SPV]
>> Naar informatie bij de vernieuwing van het vmbo 

vmbo_vernieuwing

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s