[nieuw] Zelfnakijkoptie open vraag

Quayn-gebruikers kennen het misschien al uit WinToets: je geeft een cursist een open vraag en na beantwoorden mag de cursist zelf de vraag nakijken en beoordelen. We hebben dit nu ook in Quayn ingebouwd en deze functie is met de laatste update uitgerold. In dit artikel laat ik zien hoe u dat kunt toepassen.
Door: Allard Bijlsma

Deze optie is vooral handig als u oefenexamens gaat aanbieden of diagnostische toetsen waarin veel open vragen zitten. Het is veelal een hele klus om na afloop van zo’n toets, alle open vragen na te kijken en snel de resultaten naar de kandidaten terug te koppelen. Veel handiger is het dan de cursist dit zelf te laten doen. Die heeft dan na afloop direct het cijfer én een goed beeld over wat er goed en slecht ging.

WERKING ZELFNAKIJKOPTIE

STAP 1: Start de Quayn Editor en maak een open vraag of open een bestaande open vraag om die aan te passen.

STAP 2: Stel op de tab Instellingen in dat de cursist zichzelf mag beoordelen.

openvraag01.jpg

STAP 3: Test dit uit door de toets en/of de vraag af te nemen of doe dit direct vanuit de Quayn Editor via de optie Preview. Voer een open antwoord in op de juiste plek.

openvraag02

STAP 4: Via de nieuwe knop Nakijken, krijgt de cursist naast het ingevoerde antwoord ook het antwoordmodel te zien en tevens hoeveel punten behaald kunnen worden. Ken punten toe, sluit het venster af met OK en ga verder met de toets. Na afloop heeft de cursist een cijfer voor de totale toets.

openvraag03.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s