Nieuw: planning achteraf wijzigen in Quayn

In de Quayn update van 20 februari j.l., versie 1.5.2.3, zijn aanzienlijke wijzigingen aangebracht in de planningsmogelijkheden. De belangrijkste – en meest gevraagde – wijziging is dat aanpassingen in de instelling van de planning nu onmiddellijk effect hebben op het resultatenscherm in de cursist omgeving. U kunt het al dan niet kunnen inzien van resultaten door cursisten nu dus op elk moment aanpassen.
Door: Paul Swennenhuis

Wat is een planning ook al weer precies?

In Quayn maken we onderscheid tussen projecten – een serie items die u aan cursisten wilt voorleggen – en planningen. U dient voor een toetsafname altijd een planning te maken van een project. Hierin geeft u eventueel restricties aan (in welke periode kan de toets worden afgenomen), u koppelt er de cursisten aan voor wie de toets beschikbaar moet komen en u geeft instellingen op zoals wel/niet toestaan van bladeren, wel/niet willekeurige volgorde van de items in het project en dergelijke.

Ook geeft u aan of het resultaat achteraf door cursisten mag worden ingezien. U had daarbij de mogelijkheden ‘Geen’, ‘Alleen cijfer’ en ‘Cijfer en antwoorden’.

Wijzigingen worden nu ook op reeds gemaakte afnames toegepast

Tot nu toe was het echter niet mogelijk achteraf deze instelling te wijzigen. Beter gezegd, het was wel mogelijk de instelling te wijzigen, maar die had geen effect op reeds gemaakte toetsen. Daarvan bleven de resultaten zichtbaar als dat zo was ingesteld, en vice versa.
De wijziging had wel effect op nieuwe afnames.

Het probleem dat veel docenten hiermee – terecht – hadden was dat je de resultaten vaak een tijd lang niet wilt tonen aan cursisten, maar op een later tijdstip wel. Pas als iedereen de toets heeft gemaakt of als je alle open vragen hebt nagekeken, wil je die resultaten beschikbaar maken.

Met de laatste update van Quayn (versie 1.5.2.3 van 20 februari 2017) is dat mogelijk geworden. Het wijzigen van de instelling ‘Bekijken resultaten’ heeft nu effect op alle toetsafnames voor de planning, ook de reeds gemaakte. U kunt nu naar willekeur de resultaten (alsnog) beschikbaar maken of verbergen.

Mocht u een planning verwijderen, dan geldt voor het inzien van de resultaten dat de eerst gemaakte instelling geldt. Heeft u bijvoorbeeld bij het aanmaken van de planning bij ‘Bekijken resultaten’ ingegeven ‘Cijfer en punten’ dan geldt die instelling op het moment dat de planning verwijderd wordt.

planningen_achteraf_aanpassen
[ de instelopties zijn uitgebreid én kunnen achteraf gewijzigd worden ]

nieuwe_splitsing_analyses
[ de cursist vindt onder Resultaten in de Cursistenportal nieuwe analyse-opties ]

In nog volgende weblogs aandacht voor nog twee grote vernieuwingen: de zogenaamde reviewmodus (cursist kan achteraf gehele toets terugzien) en de nieuwe mogelijkheden op het resultatenscherm van de cursist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s