Nieuw: terugkijken via ‘review-mode’

In de Quayn update van 20 februari j.l. , versie 1.5.2.3, zijn aanzienlijke wijzigingen aangebracht in de planningsmogelijkheden. Een hele mooie en  veel gevraagde nieuwe opties is, dat cursisten na afloop hun gehele toets kunnen terugzien en daarbij zien wat ze hadden, wat het had moeten zijn en het commentaar bij de vraag kunnen inzien. We hadden dit al lang in ons programma WinToets, maar nu ook in Quayn.
Door: Paul Swennenhuis

Na afloop toets nog eens bekijken

De mogelijke waarden voor ‘Bekijken resultaten’ zijn aangepast. U heeft nu de keuzen uit ‘Alleen punten’, ‘Cijfer en punten’, ‘Cijfer, punten en antwoorden’, ‘Cijfer, punten, antwoorden en inzien’ en ‘Niets weergeven’ :

Hierbij is ‘Cijfer, punten, antwoorden en inzien’ nieuw, en deze bevat een geheel nieuwe feature: het inzien van een al gemaakte toets. Wij noemen dat de ‘review-mode’. Het biedt de mogelijkheid een toets achteraf in te zien op dezelfde manier als tijdens het maken ervan. De vragen kunnen dan niet meer beantwoord worden, maar ze worden exact zo getoond als tijdens de afname, en bij elk item kan gewisseld worden tussen ‘Toon het goede antwoord’ en ‘Toon mijn antwoord’. De cursist kan dus per item zien wat hij/zij goed en fout heeft gedaan en hoe hij/zij de vraag had moeten beantwoorden. Dit is een ideale manier om cursisten te laten leren van de gemaakte fouten.

De review-mode: de cursist kan wisselen tussen zijn eigen antwoord en het goede antwoord. Tevens ziet hij onderin het scherm de behaalde punten en de feedback (indien aanwezig).

quayn_review_mode

In het voorbeeldscherm hierboven betreft het een item waarbij woorden op een afbeelding gesleept moesten worden. Het voorbeeldscherm toont waar de cursist de afbeeldingen geplaatst heeft en of hij dat correct gedaan heeft (de groene vinkjes).

Bij andere itemtypes is de terugkoppeling vergelijkbaar. Hieronder ziet u de feedback voor een combobox vraag, waarbij is aangegeven welke comboboxen fout en welke goed beantwoord zijn:

quayn_review_mode3

Tenslotte een meer-meerkeuzevraag, waarbij de cursist ziet wat hij/zij heeft gekozen en welke het had(den) moeten zijn:

quayn_review_mode2

Zelf uitproberen
Bovenstaande vernieuwing is vanaf nu te gebruiken voor elke Quayn-gebruiker en binnen alle typen licenties: INSTAP, BASIC, PLUS en SUITE.
Zelf uitproberen? Plan een willekeurige toets in en zorg dat onder ‘Bekijken resultaten’ de optie ‘Cijfer, punten, antwoorden en inzien’ is gekozen.

nieuw_bekijken_resultaten

Maak de toets en klik vervolgens op het vergrootglasje, in de Cursistenportal onder Resultaten en daar weer onder de kolom ‘Inzien’.

nieuwe_splitsing_analyses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s