Nieuw: meer analyses voor de cursisten

In de Quayn update van 20 februari j.l. , versie 1.5.2.3, zijn verbeteringen en uitbreidingen aangebracht in de analysemogelijkheden voor de cursist. De docent had al heel veel terugkijkmogelijkheden, de cursist krijgt er nu ook steeds meer. Dit brengt de mogelijke inzet van Quayn binnen ‘gepersonaliseerd leren’ weer een stap dichterbij.
Door: Paul Swennenhuis

Recentelijk hebben we ook de mogelijkheid ingebouwd dat een cursist direct na afloop in de Quayn Webplayer per metadataveld kon zien, hoe hij/zij op deelaspecten had gescoord.

Nieuw bij het maken van een planning is het kopje ‘Bekijken analyse/statistiek’. U kunt hier aangeven of u wilt dat cursisten de mogelijkheid krijgen om achteraf de analyse en/of de statistiek in te zien. Voorheen kon dat niet apart ingesteld, maar vanaf nu wel.

quayn_planning_statistiek

Bij de statistiek gaat het om een vergelijking van de cursist met andere cursisten die dezelfde planning gemaakt hebben:

quayn_cursist_statistiek

De cursist kan hier zien welk cijfer hij heeft gehaald, hoeveel punten hij heeft gescoord en wat zijn werktijd en niveau waren, ten opzicht van de andere cursisten.

Bij de analyse gaat het om scores op deelonderwerpen (of paragrafen, of categorieën, of wat er ook maar aan metadata voorhanden is in de toets). In het voorbeeldscherm hieronder betreft het scores per paragraaf. Dit kan ook per vaardigheid, bijvoorbeeld voor RTTI, OBIT of Bloom.

quayn_analyse01

Ook voor statistiek en analyse geldt dat u dat u deze instelling achteraf kunt wijzigen, en dus zelf bepaalt of en wanneer de cursist de beschikking krijgt over deze gegevens.

Resultatenscherm cursist
Om recht te doen aan de nieuwe mogelijkheden hebben we het resultatenscherm in de cursist portal aangepast. Voor ‘Analyse’, ‘Statistiek’, ‘Resultaat’ en ‘Inzien’ zijn nu aparte kolommen beschikbaar, die alleen icoontjes tonen voor planningen waar de betreffende opties voor zijn opengezet:

nieuwe_splitsing_analyses

In bovenstaand voorbeeld zie u dat voor één toets de analyse is dichtgezet en voor twee toetsen het inzien onmogelijk is gemaakt. Bij de onderste toets kan bovendien het resultaat niet worden ingezien. U kunt bij het inplannen per toets aangeven wat u wilt dat een cursist na afloop mag inzien. Ook de ‘cijfer-’ en ‘punten-’ kolom tonen alleen gegevens als dat zo is ingesteld.

Nieuw is ook dat u dit ook later alsnog kunt openzetten.
Lees hierover meer in [ dit weblogartikel ].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s