Quayn update | koppeling woordenlijst

In WinToets hadden we dat al jaren, maar nu is dit ook in Quayn mogelijk: het koppelen van een woorden- of begrippenlijst aan een project, waarna bij het afspelen alle gemeenschappelijke woorden in de toets een hyperlink vormen. Via een zogenaamde move-over kan men daarna bij de verdere informatie bij dit woord. Ideaal voor directe ondersteuning bij een formatieve toets.
Door: Allard Bijlsma en Nick Hollegien

Een dergelijke woordenlijst is te maken in ons programma WTLijst, dat meegeleverd wordt in Quayn SUITE. Het is ook mogelijk de lijst in Excel te maken en daarna via WTLijst naar XML te laten omzetten. Aan woorden worden vertalingen gekoppeld of uitleg en bronnen als weblinks. Aan elk begrip kan metadata worden meegegeven, zodat ook deellijsten uitgefilterd kunnen worden. De gemaakte lijst wordt weggeschreven als een zogenaamd XML-woordenlijstbestand. In Quayn wordt deze lijst aangewezen en bij de Projectinstellingen wordt aangegeven dat de lijst gebruikt mag worden.

Toepassing: in te zetten bij alle vormen van formatieve toetsing, waarbij de cursist tijdens het toetsen zo veel mogelijk moet leren en zelf kan nazoeken.

Binnen De Rode Planeet gaan wij voor zoveel mogelijk vakken woorden- en begrippenlijsten koppelen, die onze gebruikers straks aan hun toetsen kunnen koppelen. Deze lijsten komen beschikbaar voor scholen die bij ons een Tests4Quayn-project starten.

> Naar overzicht andere vernieuwingen in laatste update

woordenlijst_000
[ een woordenlijst wordt ingelezen of ontwikkeld binnen WTLijst ]

woordenlijst_00
[ aan een project wordt een XML-woordenlijst gekoppeld ]

woordenlijst
[ alle gemeenschappelijke woorden worden automatisch een hyperlink ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s