Kennisnet: ‘Quayn & RTTI-online best of both worlds’.

Scholen die RTTI-online van het bedrijf Docentplus gebruiken, kunnen vanaf nu hun resultaten zoals behaald in Quayn, met één druk op een knop doorzetten naar RTTI-online. Kennisnet laat in een artikel zien waarom dit een belangrijke stap is voor scholen die beide systemen gebruiken.
Door: Allard Bijlsma

Het afgelopen jaar hebben we hiermee geëxperimenteerd en vanaf binnenkort is dit beschikbaar voor alle klanten die én een licentie op Quayn hebben én een licentie op RTTI Online. UWLR is een beperkte uitwisselstandaard voor leerresultaten, die vanuit de overheid wordt aanbevolen voor uitwisseling tussen twee educatieve systemen. Quayn kent een zogenaamde api (koppelstuk) die meer gegevens kan uitwisselen, maar UWLR voldoet voor het simpele werk.

Geef via dit [ formulier ] aan ons door als u wilt koppelen en wij zetten die mogelijkheid dan aan in uw Quayn-account. Geef daarbij het BRINnr door van uw school. Aan de koppeling zijn geen kosten verbonden.

Onder Analyse komt op het tabblad Rapportages dan een knop, waarmee u zelf de behaalde cijfers en metadata naar RTTI-online kunt sturen. Dit gebeurt op basis van de uitwisselstandaard UWLR. Deze standaard staat geen automatische uitwisseling toe; u moet gegevens dus zelf na afloop van een toets ‘pushen’ van Quayn naar RTTI-online.

Stel, u neemt onder 75 leerlingen een toets af met 20 vragen, dan bespaart deze koppeling u het invoeren van 75×20=1500 getallen in RTTI-online. Deze koppeling maakt het voor het eerst mogelijk een taxonomie als RTTI met een relatief kleine tijdsinvestering in te voeren. Uiteraard moet uw toets dan wel voorzien zijn van RTTI-metadata: R, T1, T2 of I.

U begrijpt dat u met uw collega’s zo heel veel tijd kunt besparen …

kennisnet_quayn_rtti

>> Naar het artikel over de koppeling tussen Quayn en RTTI-online

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s