Update: Nieuwe Readspeaker-stemmen

In de update van 4 oktober zijn een reeks nieuwe mogelijkheden voor gebruikers beschikbaar gekomen. In dit artikel aandacht voor de nieuw toegevoegde stemmen voor gebruikers van ReadSpeaker.
Door: Allard Bijlsma

Dit artikel is relevant voor gebruikers van één van de volgende licentietypes: PLUS, SUITE of CONTENT. ReadSpeaker wordt niet meegeleverd binnen de licentievormen INSTAP en BASIC. Wilt u dat wel kunnen gebruiken, dan kunt u een update-offerte aanvragen via info[at]drp.nl

We hadden al stemmen voor Nederlands, Vlaams en Engels en we hebben nu een extra stem voor Nederlands toegevoegd en nu ook stemmen voor de talen Duits, Frans en Spaans. Hiermee kan Quayn nu de meest gegeven talen binnen het onderwijs voorlezen.

KIEZEN
Een stem kiest u bij het aanmaken van een arrangement of bij het inplannen van een project. U vindt de keuze-optie op het tabblad ‘Tijdens’ via de pull-down achter ‘Stem’.

quayn_nieuweplanning

Het voorlezen werkt alleen als u een vinkje zet bij ‘Voorlezen’. Moet het voorlezen automatisch starten als een vraag in beeld komt, zet dan ook een vinkje bij ‘Automatisch voorlezen’.

quayn_readspeaker

AFNAME
De Quayn Webplayer kiest zelf de juiste gekozen ‘speech-engine’ bij het voorlezen. Deze engine wordt op afstand geleverd door het Zweedse bedrijf ReadSpeaker. Quayn heeft een licentie met hen afgesloten voor het gebruik ervan. Let erop dat alle teksten met de gekozen stem worden voorgelezen, dus ook een mogelijke startzin in het Nederlands, ook al is Max als Duitse stem is gekozen.

quayn_voorlezennl

[ scholen die werken met Quayn CONTENT, hebben van vrijwel alle examens al direct een voorleesvariant, die direct kan worden ingepland ]

TIP
Het is ook mogelijk een leestekst te laten voorlezen. Gebruik dan altijd echte tekst en gebruik geen PDF of een afbeelding. Pas dit bij voorkeur toe in een Infoscherm of in een Grote Bron-vak bij een ander itemtype.

quayn_duitsleestekst[ ook leesteksten kunnen op deze manier worden voorgelezen. Hier: een Infoscherm Tekst ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s