Cursistenportal [4]: resultaten en feedback

Half maart 2019 rolden we een nieuwe cursistenportal uit binnen Quayn. Dit is de plek waar de cursist komt na het inloggen in Quayn en van waaruit oefeningen en toetsen zijn te starten en alle feedback en analyses achteraf zijn in te zien. In dit artikel laten we zien hoe de cursist gebruik kan maken van de veelheid aan analyses achteraf.
Door: Allard Bijlsma en Nick Hollegien.

We hebben qua opties (nog) weinig veranderd aan de Cursistenportal van Quayn. Wel hebben we de diverse mogelijkheden wat ruimer neergezet nu. De afgelopen 7 jaar hadden we hier steeds nieuwe functionaliteit aan toegevoegd, zonder daar de user interface op aan te passen. De nieuwe versie oogt weer logisch en fris. We hebben de portal nu tevens gereed gemaakt voor een reeks van vernieuwingen, waar we later dit jaar mee zullen komen. We willen Quayn neerzetten als dé ideale omgeving voor zowel summatieve toetsing (voor een cijfer) als meer formatieve mogelijkheden voor leren en oefenen.

Wat is er straks na afloop van een toets te zien in de nieuwe Cursistenportal:

 • Na het inloggen kan de cursist direct op de startpagina zien welke projecten hij/zij heeft afgerond en wat hij/zij aan aan mogelijke cijfers daarop heeft behaald.
  In de huidige portal moet een cursist daarvoor eerst naar een tabblad gaan.
 • Via ‘Bekijk alle resultaten‘ springt de cursist naar het totaaloverzicht.
 • Met de optie ‘Bekijk info‘ kunnen daar mogelijke overzichten en analyses bij de uitslag worden opgevraagd.

bekijk_alle_resultaten bekijk_info.jpg

resultaten_00

 • Klik na het openklappen van een resultaatregel, op de juiste knop onder het overzicht. De inplanner van de toets bepaalt wat de cursist daar kan en mag zien. Dit kan ook later alsnog worden ingesteld, bijvoorbeeld nadat de open vragen zijn nagekeken en/of feedback aan de uitslag is toegevoegd.

planning_instellingen
[ hier heeft de toetsplanner bepaald wat de cursist na afloop te zien mag krijgen ]

 • Wil je terug? Klik dan op ‘Verberg info‘.

resultaten_02

 • Je kunt deze keuzes zien, maar ook maar een paar of zelfs geen:
  • Resultaat bekijken: zie welke vragen je goed of fout had.
   Zie mogelijk commentaar dat de docent je terug geeft.
  • Analyse: zie hoe je gescoord hebt per deelonderdeel.
  • Statistiek: zie hoe je gescoord hebt ten opzichte van alle cursisten in jouw groep. Je kunt niet zien wie hoe heeft gescoord.
  • Toets inzien: bekijk de hele toets nog eens en zie wat je goed en fout had.

resultaat_opties[ je kunt geen, 1, 2, 3 of 4 knoppen hier aantreffen. Hier zie je ze alle vier ]

feedback_resultaat.jpg[ als een docent feedback heeft achter gelaten, dan is het feedback-icoontje bij ‘Resultaat bekijken’ blauw. Klik erop om de feedback te kunnen zien ]

Resultaat bekijken
De cursist ziet alle vragen, het juiste antwoord, het gegeven antwoord, behaalde punten en mogelijk door de docent teruggeven feedback.

toets_uitslag

Analyse
Voor twee metadatavelden kan hier tegelijk een deelanalyse worden opgevraagd. In onderstaande toets waren vragen bij drie paragrafen aanwezig. Per paragraaf is te zien hoe goed er is gescoord.

resultaat_analyse

Statistiek
Allerlei cijfermatige uitslagen kunnen hier worden ingezien. Cursisten kunnen ook zien hoe goed ze gescoord hebben binnen de gehele groep.

toets_statistiek

Toets inzien
Deze optie opent de gehele toets nog een keer, maar nu kan de cursist zien wat er per vraag goed of fout was. Mogelijk commentaar, dat misschien tijdens het toetsen niet werd getoond, kan nu alsnog worden ingezien. Doel is dat de cursist hier kan leren van zijn/haar fouten en voor een mogelijk nog volgende toets kan zien wat er nog eens goed bestudeerd moet gaan worden.

toets_inzien

Let op: Gebruikers van de koppeling Magister-Quayn, kunnen nog geen gebruik maken van deze mogelijkheden. Magister heeft het plan in de loop van 2019 een zogenaamde SSO-koppeling naar de Cursistenportal te bouwen, zodat ook vanuit Magister leerlingen na afloop naar hun eigen analyses kunnen springen.


In de loop van deze week en de volgende week van maart volgen meer
weblogartikelen bij de nieuwe Cursistenportal.

Nu al vragen? Stel ze via helpdesk [at] drp.nl [Nick]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s